Читај ми!

Jović dobio šansu i zablistao za Real, Madriđani već sada blizu titule

Fudbaleri Real Madrida nastavili su da grabe ka tituli u španskoj La Liga pobedom nad Real Sosijedadom u gostima, u utakmici koju je obeležio srpski napadač Luka Jović. Jović je dobio šansu zahvaljujući povredi Karima Benzeme i potpuno je iskoristio – zablistao je na "Reale areni" i golom i asistencijom vodio "kraljevski klub" do trijumfa rezultatom 2:0.

Napadač reprezentacije Srbije počeo je utakmicu na klupi, ali je na teren ušao već u 17. minutu, kada je zbog povrede mišića Karim Benzema morao u svlačionicu.

Prvo poluvreme bilo mu je dovoljno da se vrati u ritam, da bi u drugom, uz pomoć Vinisijusa žuniora, rešio derbi 16. kola La Lige.

U prvom ozbiljnom napadu u nastavku Jović je sjajno asistirao Brazilcu, koji je nastavio seriju i doveo Madriđane u prednost.

Potom je promašio jednu šansu, ali je u 57. minutu red bio na njega da zatrese mrežu – nakon kornera najviši u skoku bio je Kazemiro, lopta je stigla na drugu stativu, odakle je nekadašnji napadač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta glavom sproveo u gol.

Bio je to Jovićev peti pogodak za klub sa "Bernabeua", a prvi posle više od godinu i po dana, odnosno februara 2020.

Izabranici Karla Ančelotija napravili su veliki korak ka tituli u nacionalnom prvenstvu jer su iskoristili kikseve najvećih rivala. Sada imaju 39 bodova, osam više i utakmicu više od Sevilje, a devet od Betisa.

Baski su nastavili da posrću nakon odličnog starta sezone i trenutno su peti sa 29 bodova.

U utakmici koja je prethodila Atletiko se verovatno i oprostio od odbrane trona u španskom fudbalu, pošto je doživeo poraz na svom terenu od Majorke sa 2:1, iako je imao prednost.

Sredinom drugog poluvremena Kunja je "jorgandžijama" doneo vođstvo, ali su Ruso i Kubo u samom finišu režirali preokret i naneli težak poraz Madriđanima.

Atletiko je tek četvrti sa 29 bodova, a Majorka 12. sa 19 bodova.

Srpski internacionalac Aleksandar Sedlar dobio je priliku za goste u poslednjih nekoliko minuta.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво