Читај ми!

Novi komandant Kfora major mađarske vojske Ferenc Kajari

Novi komandant međunarodnih vojnih snaga na Kosovu i Metohiji Ferenc Kajari izjavio je da će nastaviti mandat prethodnika u očuvanju mira i stabilnosti, ističući da je njegov smisao prevazići postojeće izazove.

Ferenc Kajari je naveo da je počastvovan imenovanjem za prvog mađarskog komandanta snaga u operaciji NATO-a.

"Ovo je prvi put da Mađarska dobija privilegiju da imenuje komandanta Kfora. Počastvovan sam i ponizan kada uzmem u obzir ogromnu odgovornost koju ova pozicija nosi sa sobom i oduševljen sam imenovanjem za prvog mađarskog komandanta snaga u operaciji NATO-a", rekao je Kajari, nakon što je dužnost komandanta preuzeo od italijanskog generala Franka Federičija.

Kajari je obećao da će jedinicama komandovati na transparetntan način, kako bi postigli željene ciljeve koje su odredili organi NATO-a.

"Moj mandat ostaće posvećen daljem miru i stabilnosti na Kosovu i Metohiji. Izazovi su ono što čini život zanimljivim, a njihovo pravazilaženje je ono što ga čini smislenim", dodao je major mađarske vojske.

On je 26 komandant Kfora, od raspoređivanja te misije u junu 1999. godine.

Ceremoniju primopredaje dužnosti u Prištini predvodio je admiral Robert P. Burk, komandant Savezničkih združenih snaga NATO-a u Napulju.

Kfor na Kosovu i Metohiji trenutno broji oko 3.500 vojnika.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво