Читај ми!

Drugi dan Samita Pokreta nesvrstanih, iz Beograda poslata poruka mira i zajedništva

Jedan od najvećih multilateralnih skupova u Evropi ove godine – Samit kojim se obeležava šest decenija od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja, nastavljen je danas u Beogradu, uz prisustvo velikog broja stranih zvaničnika. Sa plenarne sednice poslata poruka da se samo udruženi možemo suočiti sa izazovima, te da se mora raditi na uspostavljanju jednakosti u svetu.

Drugi dan Samita povodom 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih počeo je plenarnom sednicom, sa koje su učesnici poručili da su za suočavanje sa izazovima neophodni zajednički rad i saradnja.

Samit prati i niz bilateralnih susreta, u kojima zvaničnici Srbije zajedno sa gostima i šefovima delegacija razmatraju trenutne odnose i mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Tokom jučerašnjeg zasedanja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je učesnicima da je međunarodna saradnja jedini put ka sveukupnom blagostanju i prosperitetu celog čovečanstva.

Svet je danas drugačiji od onog od pre šest decenija, kaže srpski predsednik, ocenjujući da se Pokret nesvrstanih, uprkos usponima i padovima, pokazao kao uspešna priča.

Na marginama skupa održani su brojni bilateralni sastanci, kao i Biznis forum.

Predsednik Vučić razgovarao je sa visokim predstavnicima velikog broja država i Ujedinjenih nacija.

U Domu Narodne skupštine ogranizovana je svečana večera za učesnike Samita.

Na zgradi srpskog parlamenta Beograđani i gosti prestonice sinoć su mogli da vide nesvakidašnji prizor. Naime, na fasadi se prikazivalo šta se dešava na skupu u parlamentu.

Na skupu učestvuju predstavnici 111 zemalja, devet delegacija međunarodnih organizacija, a domaćini su Srbija i Azerbejdžan.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво