Читај ми!

Šestoro poginulih u pucnjavi na univerzitetu u Rusiji, studenti u panici iskakali kroz prozore

U pucnjavi u kampusu fakulteta u ruskom gradu Permu, poginulo je šest osoba, dok je najmanje 28 povređeno. Na snimcima sa društvenih mreža vide se studenti koji iskaču kroz prozor bežeći od napadača. Napadač je ranjen i nalazi se u bolnici, preneo je Rojters.

Napadač koji je upao u kampus univerziteta u Permu je "neutralisan", preneo je Rojters, pozivajući se na agenciju Interfaks.

Poginulo je najmanje šest osoba. Mediji prenose da je 28 osoba povređeno.

Ranjen je i napadač, a nadležni su saopštili da je u bolnici. 

Uprava univerziteta u Permu pozvala je studente preko društvenih mreža da napuste kampus ili da se zaključaju u slušaonicama.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se osoba obučena u crno koja pucajući šeta kampusom univerziteta.

Vučić uputio saučešće 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, porodicama nastradalih i narodu Ruske Federacije povodom tragedije na Permskom državnom univerzitetu. U saučešću se kaže:

"Izuzetno me je potresla vest o tragediji na Permskom državnom univerzitetu, u kojoj su na surov i besprizoran način oduzeti mnogi životi. Za ovakav čin bezumlja nema objašnjenja, kao što nema reči utehe za porodice nastradalih, tim pre što se zločin dogodio na mestu na kojem stasavaju generacije mladih obrazovanih ljudi koji predstavljaju budućnost svake zemlje", naveo je Vučić u telegramu saučešća.

Dodao je da građani Srbije dele bol sa narodom Ruske Federacije i porodicama žrtava, dok se molimo za što brži i uspešan oporavak povređenih.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво