Читај ми!

Krivokapić: Rezolucija o Srebrenici zaista bila nepotrebna

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić smatra da je Rezolucija o Srebrenici koja je u četvrtak usvojena u crnogorskom parlamentu "zaista bila nepotrebna", jer, kako ističe, produbljuje podele i sukobe u društvu.

Zdravko Krivokapić je na Tviteru naveo i da takva rezolucija nije usvojena ni u BiH.

"Crna Gora je već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici", istakao je Krivokapić.

Navodi da se Crna Gora borila i izborila za demokratiju i slobodu.

"Izvršna vlast je potpuno odvojena od zakonodavne vlasti i svako u parlamentu ima jednako pravo da glasa po slobodnoj volji. Odluka je bila na Skupštini i ja kao predsjednik Vlade nisam ni inicirao ni podržao donošenje ove rezolucije", napominje Krivokapić.

Kada su, dodaje, u pitanju događaji u Jasenovcu, Srebrenici, Veliki, Bratuncu i bilo gde drugo "gde imamo nevino stradale", on je više puta govorio da "ne možemo politizovati žrtve i koristiti ih za sakupljanje jeftinih političkih poena".

"Ja iskazujem jednako poštovanje prema svim žrtvama. Iza zločina stoje pojedinci, nikada narodi i nijedan narod ne može biti genocidan, zbog postupanja pojedinaca iz tog naroda. Opraštamo, suze naših bližnjih ne zaboravljamo, ali se moramo okrenuti budućnosti. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i bolju budućnost naše dece", naveo je Krivokapić.

 

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво