Читај ми!

Uhapšen muškarac u Kragujevcu, sumnja se da je mučio i ubijao pse u svom centru za obuku

Zbog sumnje da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumiću ubijao i mučio veći broj životinja, kragujevačka policija je uhapsila D. G. (49).

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je u toku noći u Kragujevcu, u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča, uhapšeno odgovorno lice u prihvatilištu za pse "Vučjak" D. G. (1972), saopštio je MUP.

Kako je naveo, D. G. se sumnjiči da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavljao pse koji su mu bili povereni na staranje.

Vulin je poručio da u Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama, i da će svaki nasilnik biti kažnjen i sklonjen sa naših ulica.

"Nijedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici MUP-a uvek će učiniti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji", dodao je Vulin.

Vulin je zamolio građane, da kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i bore se za lajkove, kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove, ističe se u saopštenju MUP-a.

"Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilja, ludila i normalnog života", naglasio je ministar Vulin.

Osumnjičenom je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i mučenje životinja određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво