Читај ми!

Košarkašice Srbije protiv Italijanki na startu Evrobasketa (RTS 1, 18.00)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra danas prvi meč na Evropskom prvenstvu u Valensiji protiv selekcije Italije. Duel počinje u 18 sati, uz prenos na Prvom programu RTS-a.

Evrobasket za košarkšice počinje danas, a pored dvorane "La Fonteta" u španskoj Valensiji, igraće se i u francuskom Strazburu i trajaće do 27. juna.

Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se od 15 sastati Crna Gora i Grčka.

Na ovom Evropskom prvenstvu Srbiju će nastupiti u sledećem sastavu: Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.

Izabranice selektorke Marine Maljković na ovom šampionatu braniće bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu, dok će selekcija Španije pokušati da na domaćem terenu odbrani zlato.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka.

Preostale dve grupe igraće se u Francuskoj, u Strazburu. U grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво