Читај ми!

Lebron Džejms vodio Lejkerse do pobede nad Voriorsima

Los Anđeles Lejkersi savladali su Golden Stejt Voriorse sa 103:100 u meču doigravanja za mesto u plej-ofu Zapadne konferencije.

Lebron Džejms je postigao 22 poena, imao je 11 skokova i deset asistencija, što je njegov peti tripl-dabl učinak u sezoni. Igrao je sa nedovoljno oporavljenim člankom, a dobio je i udarac u oko krajem poslednje četvrtine. I takav je postigao daleku trojku na 58,2 sekunde do kraja, koja je nedvosmisleno pogurala Lejkerse do trijumfa.

"Nakon što sam ozledio oko, video sam tri obruča, a gađao sam onaj srednji. Hvala Bogu, pogodio sam. Ovo je jako važna pobeda", rekao je Džejms posle meča.

Njegova trojka, koju je pogodio sa više od deset metara, najdalji je pogodak u poslednja tri minuta bilo kog meča njegove karijere.

Entoni Dejvis je pogodio 13 od svojih 25 poena u četvrtoj deonici, što je još jedan važan činilac u trijumfu Lejkersa, koji su uspeli da prevaziđu i 37 postignutih poena Stefona Karija.

Dejvis i Džejms su šutirali 3 od 19 u prvom delu meča, da bi se ipak drastično popravili u nastavku. Lejkersi su gubili sa 13 poena na poluvremenu i imali su zaostatak od 12 poena sredinom treće deonice. Prvo vođstvo su imali u poslednjoj četvrtini, kada ih je polaganje Kajla Kuzme dovelo na 81:79.

Kari je takođe nešto mirnije počeo meč. Postigao je pet poena u prvoj četvrtini, što je više nego duplo manje od njegovog proseka (11.8 poena ovog meseca). Skoro četiri minuta je prošlo u meču pre nego što je pokušao da postigne prve poene iz igre, a u tome je uspeo tek na 4:59 do kraja prve četvrtine.

Golden Stejt je mogao da meč pošalje u produžetak, ali je Kent Bejzmor pogrešio u dodavanju. Lejkersi su tako izborili plej-of kao sedma ekipa i igraće protiv drugoplasiranog Finiksa.

Golden Stejt će igrati sa Memfisom, koji je pobedio San Antonio u drugom plej-in meču, za osmo mesto u plej-ofu, koje donosi duel sa prvoplasiranom Jutom.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије