Читај ми!

Meloun i Čančar za RTS o Jokiću: Lider, mentor i najbolji igrač

Majk Meloun i Vlatko Čančar, trener i igrač Denvera, govorili su za RTS o Nikoli Jokiću posle ubedljive pobede nad Milvokijem. Srpski centar je dominirao protiv jednog od najjačih timova u ligi i ostvario novi tripl-dabl.

Jokić je 50. tripl-dablom u karijeri razneo Bakse i nastavio da ispisuje istoriju Nagetsa, a njegov trener Meloun izneo je još jedan neverovatan podatak.

"Zdravo, zdravo, kako si?", karakteristično je Meloun na srpskom jeziku pozdravio našeg dopisnika Aleksandra Žigića.

"Noćas je bio 50. tripl-dabl u karijeri Nikole Jokića, a on ima samo 25 godina, što je čudesno. Takođe, odigrao je 20 utakmica u kojima mu je falilo samo jedan skok ili asistencija za tripl-dabl. To govori o njegovoj veličini, on se ne umara i, kada je na parketu, podržava druge igrače da skaču, igraju odbranu...", izjavio je Meloun za RTS.

On je dodao da je Jokić pravi lider na terenu, ali i van njega.

"Kada vaš najbolji igrač to radi, to stvarno šalje poruku. Nikola Jokić i Džamal Marej su svojim liderstvom pomogli velikom broju mladih igrača da dobiju minute koje možda nisu ni očekivali."

Denver ima još jednu utakmicu na mini turneji i to u Indijanapolisu, a Meloun ističe da bi svi voleli da je završe sa četiri pobede.

Vlatko Čančar sjajno funkcioniše u tandemu sa Jokićem i kao razlog ističe što se njih dvojica bolje razumeju.

"Lepo nam je zajedno na terenu jer možemo da pričamo srpski i teško nas ko razume. Malo je igrača u NBA ligi koji znaju srpski. Sjajan je mentor i ne samo on, nego i svi ljudi koji su deo ove organizacije", rekao je Čančar.

"Uvek sam bio igrač kojem je bila bitna pobeda i timski uspeh. Vrlo sam zadovoljan i srećan zbog toga. Lični interes dolazi na drugom, čak i trećem mestu. Pre toga da smo svi zdravi i da se vratimo bez nekih teških povreda", zaključio je Čančar.

Nakon duela sa Indijanom u noći između četvrtka i petka sledi jednonedeljna pauza zbog Ol-star utakmice, na kojoj će Jokić, prvi put u karijeri, biti među starterima.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво