Читај ми!

Kačar: Pomoć države sportskim klubovima u pravo vreme

Finansijska podrška države sportskim klubovima iz Niša dolazi i pravom trenutku i uticaće da, ne samo prežive ova teška vremena, nego i da nastave put uzlaznom linijom, izjavio je član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Branislav Kačar.

Vlada Srbije odvojila je 1,1 milijardi dinara, koje će preko Ministarstva omladine i sporta dobiti uspešni klubovi oko 15 saveza.

"Želim da se u ime niškog sporta, javno zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, na inicijativi da država pomogne sportske klubove. Još jednom dokazavši svoju veliku privrženost sportu i sportistima, predsednik je reagovao u pravom trenutku, pri kraju najteže kalendarske godine, u kojoj većina klubova nije mogla da računa na predviđenu pomoć sponzora, zbog posledica koje je pandemija virusa korona ostavila na mnoge privredne grane", istakao je Kačar.

Sportisti iz Niša u poslednjih par godina beleže brojne dobre rezultate, kako da domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

"Niš je grad koji, odmah posle Beograda, ima najviše klubova koji ispunjavaju uslove da budu obuhvaćeni ovom pomoći. U Nišu nikada nije bilo ovoliko superligaša i učesnika evropskih takmičenja, u Nišu funkcioniše nekoliko klubova koji su aktuelni državni prvaci, ili imaju takmičare koji su pojedinačno najbolji u Srbiji. Ova pomoć države ne samo da će im pomoći da prežive ova teška vremena, već da svoj sportski put nastave uzlaznom putanjom, istakao je Kačar, koji je svakodnevno na terenu i pri ruci sportistima trećeg po veličini grada u Srbiji.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво