Читај ми!

Policija upozorava na moguće nove terorističke napade u Francuskoj

Dan posle terorističkog napada u Nici, u kome je Tunišanin Brahim Ausaui ubio tri osobe u katedrali - jutros je uhapšen muškarac zbog sumnje da je pomogao napadaču. Širom Francuske pojačane su bezbednosne mere. Policija upozorava na moguće nove terorističke napade u zemlji, koja je uključena u rat protiv islamista. I vlasti Tunisa pokrenule su istragu o napadaču.

Sumnja se da je uhapšeni 47-godišnji muškarac pomogao napadaču - tako što mu je dao telefon pre napada.

Brahim Ausaui, 21-godišnji ubica, u Francusku je stigao vozom iz Italije pre nekoliko dana, sa putnim papirima italijanskog Crvenog krsta.

Jednoj od žrtava odsekao je glavu, uzvikujući "Alahu akbar".

U Tunisu je pokrenuta istraga o tome da li postoji Mahdi organizacija, i da li je ona odgovorna za napad u Nici, kako se navodi na društvenim mrežama.

"Napadač je rođen u Tunisu 1999. godine. Snimile su ga kamere na železničkoj stanici u Nici, a on je odatle prošetao 400 metara do crkve Notr Dam, gde je izveo napad. Nacionalna kancelarija za borbu protiv terorizma je otvorila istragu o ubistvu koje je povezano sa terorizmom. Na licu mesta nađeni su Kuran, dva telefona i nož kojim je izvršio ubistvo", izjavio je Žan Fransoa Rišar, glavni tužilac za borbu protiv terorizma.

Širom Francuske, oko crkava i škola angažovano je 4.000 vojnika. Ispred katedrale u Nici, Francuzi odaju poštu ubijenima.

Francuska je u ratu protiv islamističke ideologije – i to je i unutrašnji i spoljašnji neprijatelj – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova zemlje.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара