Читај ми!

Formirano 18 odbora, Martinoviću administrativni, Đukanoviću pravosuđe

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, i u ovom sazivu, vodiće skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Poslanica SNS-a Jelena Žarić Kovačević vodiće ubuduće Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Pored Jelene Žarić Kovačević, u Odboru su, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov, Lav Grigorije Pajkić, Milena Popović, Balint Pastor.

U Odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS-a Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović.

U okviru konstituisanja parlamenta, nakon izbora Ivice Dačića za predsednika najvišeg zakonodavnog tela, formirano je i 18 skupštinskih odbora.

Formirani su odbori za spoljne poslove, za evropske integracije, za zaštitu životne sredine, za zdravlje i porodicu, za rad i socijalna pitanja, za kulturu i informisanje, za Kosovo i Metohiju.

Formirani su i odbori za obrazovanje i nauku, prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, dijasporu i Srbe u regionu, ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, odbranu i unutrašnje poslove, ustavna pitanja i zakonodavstvo i Administrativni odbor.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво