Trka kroz Srbiju i trka Beograd - Banjaluka na svetskoj biciklističkoj mapi

U ponedeljak, 31. avgusta na Jahorini počinje jubilarna 60. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, a odmah nakon toga, četvrtog septembra počinje i međunarodna trka Beograd - Banjaluka koja će takođe trajati četiri dana.

Drugu godinu za redom, Trka kroz Srbiju staruje iz Republike Srpske, sa Jahorine.

Nastupiće oko 150 vozača iz 30 svetskih zemalja. Gradovi domaćini etapa biće još i Zlatibor, Mionica, Požarevac, Zrenjanin, a cilj trke kroz Srbiju biće u Novom Sadu 3. septembra.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, istakao je značaj i važnost obe manifestacije za naš sport.

"Vrlo značajna biciklistička trka za razvoj srpskog biciklizma nastavlja da živi, da nije poklekla uprkos izazovu sa kojim je suočen svet i da je nastavila tu tradiciju 60 godina", istakao je Udovičić.

Četvrtog septembra, karavan će startovati iz Beograda, a vozači će preći gotovo 1.000 kilometara tokom četiri trkačka dana, sve do Banjaluke.

Ove godine, karavan sa oko 300 česnika preći će dva puta državnu granicu bez zaustavljanja.

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, dodala je da je Trka kroz Srbiju i trka Beograd - Banjaluka dodatno povezuju Srbiju i Republiku Srpsku.

"To je itekako značajno i važno i znamo da te granice između Republike Srpske i Srbije postoje samo fizički, mi negujemo dobre i prijateljske veze tako da ovakvi događaji takve veze mogu samo dodatno da učvrste".

Konferenciji za medije u prostorijama RTS-a prisustvovali su ministri Vanja Udovičić i Sonja Davidović, predstavnik Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković - Obrenovac će prvi put zvanično biti domaćin prolaznog cilja na trci Beograd - Banjaluka, a biciklisti će 14. godinu za redom proći kroz Obrenovac, kao i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović i direktor obe trke Vladimir Kuvalja.

RTS će biti medijski pokrovitelj obe trke, a ove godine i generalni pokrovitelj trke Beograd - Banjaluka.

Logo naše kuće naći će se na žutoj majici, simbolu pobednika trke.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара