Zvezda čeka protivnika, ali će imati lagan posao u prvom kolu kvalifikacija

Fudbaleri Crvene zvezde saznaće od 12 časova protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Žrebom u Nionu biće odlučeno ko će se sastati na startu nove sezone u elitnom takmičenju, a Evropska fudbalska unija (Uefa) već je smanjila broj potencijalnih rivala.

Posle poraza Juventusa od Olimpika iz Liona potvrđeno je da šampion Srbije počinje nadmetanje za Evropu u prvom kolu kvalifikacija.

Izabranici Dejana Stankovića ne bi trebalo da imaju težak posao na startu, pošto je Uefa odredila potencijalne rivale – to su prvak Luksemburga Fola Eš, prvak Velsa Konahs Ki i prvak Gibraltara Evropa.

Klubovi koji su objektivno mnogo slabiji od crveno-belih, a jedino poznatije ime jeste velški Konahs Ki, koji je prošlog leta bio rival Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tada su crno-beli ostvarili dve pobede i prošli ukupnim rezultatom 4:0.

Što se tiče ostalih ekipa, Fola Eš je najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvarila pre tri godine, kada je došla do treće runde drugog po jačini evropskog takmičenja, dok je Evropa samo dva puta uspevala da prođe prvo kolo kvalifikacija, takođe za Ligu Evrope.

Ove godine je sistem takmičenja promenjen, igraće se samo jedna utakmica, pa će žreb odlučiti da li će Zvezda biti domaćin, gost ili će možda morati utakmica da se igra negde na neutralnom terenu.

Utakmica prvog kola kvalifikacija na programu je 18. ili 19. avgusta.

Zvezda će mnogo ozbiljniji posao imati u drugom kolu, a žreb za tu rundu takmičenja zakazan je za ponedeljak.

Uefa će i pred to izvlačenje skratiti listu potencijalnih protivnika, pa će to biti neko od sledećih klubova – Midtjilend (Danska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Slovan (Slovačka), Suduva (Letonija), Omonija (Kipar), Sarajevo (BiH) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво