Simons promenio poziciju, Fila bolja od Memfisa

Košarkaši Filadelfije, predvođeni Benom Simonsom na poziciji visokog krila, savladali su Memfis u pripremnom meču rezultatom 90:83. Marko Gudurić nije dobio šansu od trenera Dženkinsa. Pobede za Toronto i Oklahomu.

Kao što je bilo i najavljeno, novi startni plejmejker Siksersa je Šejk Milton, dok se Ben Simons preselio na poziciju krilnog centra. I dobor mu je ”leglo”.

Australijanac je u novoj ulozi delovao prilično komforno, umalo zabeležio tripl-dabl (9 poena, 9 asistencija i 7 skokova), a ono što je posebno privuklo pažnju je veća sigurnost i opuštenost u segmentu retko korišćenog šuta za tri poena, i jedan ubačaj sa te distance.

Što se samog meča tiče, Fila ga je kontrolisala čitavim njegovim tokom i bila u vođstvu koje je u nekoliko navrata bilo izraženo sa preko 20 poena razlike.

Najefikasniji je bio Tobajas Heris sa 15 poena uz deset skokova, dok je Džoel Embid dodao 10 uz šest skokova. Treba istaći da se svih 15 igrača Siksersa ”upisalo” u listu strelaca.

Kod poraženog tima Memfisa, u kojem odlukom trenera nije bilo srpskog beka Marka Gudurića, prva petorka igrala je u proseku 25 minuta.

To je Jonas Valaničijunas iskoristio za dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova. Kajl Anderson je ubacio 14, a Džaren Džekson džunior poen manje.

U preostalim mečevima sinoćnjeg trening programa, Hjuston je poražen od akturlnog šampiona Toronta najviše zahvaljujući Seržu Ibaki i njegovih 18 poena, a uprkos odličnoj partiji ”brade” Hardena, koji je ubacio 24 uz deset asistencija.

Oklahoma je bez većih problema savladala Boston uz po 17 poena Adamsa i Gildžs-Alekzandera, i povrataka na teren Andrea Robertosna posle više od dve godine pauze. Kanter najefikasniji kod Seltiksa sa 11 poena.

Rezultati:

Filadelfija - Memfis 90:83
Oklahoma - Boston 98:84
Toronto - Hjuston 94:83

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво