Britanska atletičarka optužila policajce za rasizam, objavljen snimak incidenta

Britanska sprinterka Bjanka Vilijams i njen partner optužili su londonsku policiju za rasnu diskriminaciju nakon što su službenici zaustavili i pretresli njihov automobil, dok je u njemu bio i njihov tromesečni sin.

Bjanka Vilijams i Rikardo dos Santos, portugalski sprinter, oboje crne puti, zaustavljeni su u svom "mercedesu" u subotu posle podne.

Atletičarka je rekla je da londonska policija "napisala izmišljen izveštaj" o vožnji na pogrešnoj strani puta, prenosi agencija AP.

"Vreme je za promene i za dejstvo koje će imati posledice", napisala je Vilijamsova na svom Instagram nalogu, navodeći da je "neverovatno povređena i potresena iskustvom".

Vilijamsova je nakon incidenta izjavila za britanske medije da nije mogla da podnese činjenicu da žele da je odvoje od sina.

"U meni je proradio majčinski instinkt i htela sam da ostanem sa sinom. Ne mogu ni da gledam video-snimak incidenta jer mi se srce slama kada čujem koliko sam uznemirena bila", rekla je Bjanka. 

Istakla je da se plaši da bi njen sin za par godina mogao da ima traume zbog ovog događaja. 

Video-snimak incidenta kruži društvenim mrežama.

Londonska policija izdala je saopštenje u kome se navodi da je automobil zaustavljen zato što je "vožen na način koji je izazivao sumnju, snažno kočio i ubrzavao, uključujujući i vožnju na pogrešnoj strani puta".

Policija je saopštila da je vozač prvobitno odbio da izađe iz automobila, a potom su oboma odraslih putnika stavili lisice dok su pretraživali automobil. 

Ništa ilegalno nije pronađeno i niko nije uhapšen.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво