Lavrov u Beogradu, sastao se sa Vučićem

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u Beograd. Dočeku na aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ministar Ivica Dačić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Sergej Lavrov se na početku posete Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Predsedništvu. 

Sastanku prisustvuju ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Uslediće sastanci sa ministrom Ivicom Dačićem, patrijarhom Irinejem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. 

Ključna tema razgovora sa najvišim zvaničnicima Srbije biće predlog Vašingtona da se lideri Srbije i Kosova sastanu krajem juna u Beloj kući.

Lavrov je pred današnji susret sa Vučićem i Dačićem najavio da očekuje da razgovara i o tome kako rukovodstvo Srbije konkretno vidi praktične korake onih zemalja koje nude svoje posredničke usluge u nastavku dijaloga.

Sa Lavrovim će u Beogradu sastati i srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik koji će se prethodno videti sa predsednikom Vučićem.

субота, 08. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије