Saopštenjem na saopštenje - Partizan zbunjen iznenađenom Vojvodinom

Fudbalski klub Partizan odgovorio saopštenjem na saopštenje Vojvodine.

Fudbalski savez Srbije je u utorak odlučio se da finalna utakmica Kupa između Partizana i Vojvodine odigra na niškom "Čairu", a iz novosadskog kluba su saopštili da su "neprijatno iznenađeni takvom odlukom.

"Vajkanje nad 'zlehudom sudbinom' usled odluke FSS-a da za domaćina finalne utakmice Kupa Srbije odredi grad Niš i njegov stadion na Čairu, polazi od potpuno nestaturanih i protivpravnih pretpostavki. U delu saopštenja u kom se ističe kako je Beograd bio domaćin finala Kupa sedam puta, a Novi Sad samo jednom prenebregava se odredba Propozicija koja predviđa da je po pravilu Beograd i stadion Partizana uvek domaćin finala Kupa izuzev ukoliko u finalu ne učestvuje FK Partizan", stoji u saopštenju crno-belih.

Dodaje se FK Partizan u poslednje četiri godine samo jednom bio domaćin finala Kupa Srbije, a u međuvremenu je do trofeja stizao na stadionima u Gornjem Milanovcu, Surdulici i na stadionu Crvene zvezde.

"Kako dogovora između klubova o mestu održavanja finala Kupa Srbije nije bilo, Propozicije daju nadležnost FSS-u da odredi domaćina. Prošle godine je FSS to učinio žrebom, premda takav način izbora nije obavezan, na šta pogrešno sada pledira FK Vojvodina. Svih ostalih godina, uključujući i ovu, učinio je to u okviru svojih primarnih ovlašćenja kao organizator najmasovnijeg takmičenja u Srbiji."

"FK Vojvodina, umesto da prouči Propozicije za fudbalski Kup Srbije i potraži bar nekog ko pravne odredbe ume da tumači, svojim saopštenjem nastoji da vrši pritisak na sve aktere predstojećeg finala Kupa Srbije, uključujući FSS i FK Partizan. U nadi da će predstojeće finale biti fudbalski praznik u kojem će, ovoga puta, oba aktera na terenu ostati do kraja utakmice, FK Partizan apeluje da se okrenemo zajedničkoj vrednosti fudbala i njegovog velikog finalnog kup meča", zaključuje se u saopštenju Partizana.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво