Decenija rada užičkog Gradskog kulturnog centra

Izložbom o arhitetkura Salcburga Austrijskog kulturnog foruma, užički Gradski kulturni centar obeležio je 10 godina rada. Tadašnja gradska vlast u prostoru nekadašnjeg Doma JNA osnovla je taj centar radi promocije kulturnih, obrazovnih ali sportskih sadržaja.

Gradski kulturni centar s razlogom jubilej obeležava izložbom „Arhitektura u Salcburgu", koja nas vodi kroz istoriju nastanka autentičnih arhitektonskih celina u gradu koji već vekovima ispisuje značajne stranice kulturne istorije Austrije, Evrope i sveta. Ambicija GKC-a jeste da mnoštvom programa različitog sadržaja ostavi pečat kulture u gradu na Đetinji. Programi su prilagođeni građanima različite starosne dobi. Svake godine ih je sve više i više, i kao kreatora programa i kao posetilaca.

Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulturnog centra,  naglašava da  je tokom 2019.godine ta najmlađa ustanova kulture grada Užice realizovala je preko 150 programa! Sudeći po broju prodatih karata, kroz u ustanovu  je prošlo oko 48.000 ljudi, što je  impozantan broj, smatra direktorka.

Ovog proleća, zbog korona virusa, otkazani su brojni programi, ali su na fb stranici GKC prikazivani snimci koncerata iz prošle godine. Planiraju se i novi uz želju da do kraja godine urade, uz pomoć nadležnog Ministarstva,adaptaciju i rekonstrukciju bašte, kluba i Velike sale.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво