Stefanović: Migracije u Obrenovcu stavljene pod kontrolu

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović poručio je prilikom posete Policijskoj stanici u Obrenovcu da su pojačanim radom policije u prethodnih deset dana migratorni tokovi u potpunosti stavljeni pod kontrolu.

Nebojša Stefanović je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao policijske patrole raspoređene na više punktova u Obrenovcu, saopštio je MUP.

"U razgovoru sa rukovodstvom opštine i sa građanima shvatili smo da im prija i da žele značajnije prisustvo policije na ulicama Obrenovca, pogotovu jedinica koje su tu zbog preventivnog rada kako bi nadgledale situaciju vezanu za tok migracija", rekao je Stefanović.

Istakao je da su pojačanim radom posebnih jedinica i specijalne jedinice policije u prethodnih deset dana migratorni tokovi u potpunosti stavljeni pod kontrolu.

"Danas imamo nešto manji broj migranata u Obrenovcu, nego što je to bilo u prethodnom periodu. Drago mi je da smo na dobar i preventivan način uspeli da uverimo građane u njihovu sigurnost, a da u tom preventivnom radu i gostima koji prolaze kroz našu zemlju pokažemo šta su naši zakoni, kao i granice pristojnog i normalnog ponašanja", naveo je Stefanović.

Nakon razgovora sa rukovodstvom i policijskim službenicima PS Obrenovac, Stefanović je ocenio da je bezbednosna situacija u Obrenovcu stabilna.

"Imamo stabilno smanjenje stope kriminaliteta, koja sada recimo iznosi nešto više od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine", naveo je Stefanović.

Planovi za novu zgradu policijske stanice

Stefanović, koji se danas sastao i sa rukovodstvom opštine Obrenovac na čelu sa predsednikom Miroslavom Čučkovićem, istakao je i da su tema razgovora bili planovi za izgradnju novog objekta Policijske stanice u Obrenovcu.

Kako je naveo, zajedno sa gradskim vlastima radi se na planu detaljne regulacije kako bi sledeće godine mogla početi izgradnja uslovnijeg objekta za rad policije.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво