Boško Obradović saslušan u Tužilaštvu, negirao da je ispred Skupštine bilo fizičkog sukoba

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Boško Obradović i trojica članova pokreta Dveri povodom krivične prijave koja je podneta zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, u vezi sa događajem koji se dogodio 8. 5. 2020. ispred Skupštine Srbije, kada su izvršili nasilje prema oštećenima – narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima, kada su oštećenom Marijanu Rističeviću naneli i povrede, saopšteno je iz Tužilaštva.

Boško Obradović se, pre iznošenja odbrane, nije pozvao na imunitet koji mu kao narodnom poslaniku Skupštine Republike Srbije pripada, te je izjavio da nema smetnji za davanje iskaza i da će se u vezi s imunitetom izjasniti ukoliko protiv njega bude pokrenut krivični postupak, saopšteno je iz tog suda.

U svojoj odbrani je, kao i ostali osumnjičeni S. M., M. Đ. i D. Đ., negirao radnje izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest od strane četvoro poslanika Srpskog pokreta Dveri, dok su ostali osumnjičeni izjavili da su tom prilikom prisustvovali skupu Srpskog pokreta Dveri.

U saopštenju se navodi da su svi osumnjičeni tokom saslušanja, a nakon iznošenja odbrane, odbili da odgovaraju na konkretna pitanja postupajućeg zamenika javnog tužioca.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, zatim će doneti naredbu o veštačenju povreda koje je zadobio oštećeni, a preduzeće i druge radnje za koje smatra da su neophodne, kao i one koje eventualno predlože osumnjičeni, sve u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, nakon čega će tužilaštvo doneti konačnu odluku, kaže se u saopštenju.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво