Saketi do klupe Fortituda pre Repeše

Italijanski selektor Meo Saketi novi je trener Fortituda iz Bolonje, koji će naredne sezone igrati u sve jačoj Fiba Ligi šampiona.

Iako se prethodnih dana u italijanskim i hrvatskim medijima moglo pročitati da je Jasmin Repeša gotovo izvesno novi trener slavnog kluba, došlo je do preokreta.

Naime, trener nacionalnog tima Italije od 2017. godine i do juče italijanskog kluba Vanoli Kremona Romeo Meo Saketi sporazumno se rastao sa tim klubom i preuzeo Fortitudo, koji će mu biti čak 11. klub u karijeri.

Prethodno je sedeo na klupi Torina, Astija, Bergama, Kasteljeto Tičina, Fabriana, Orlandine, Udina, Sasarija, Brindizija i na posletku Kremone.

Time je klub iz Bolonje, koji je u trenutku prekida Serije A bio na osmom mestu na tabeli, dobio je i prihvatio poziv da sledeće sezone nastupa u sve jačoj i ambicioznijoj košarkaškoj Ligi šampiona, u koju su nedavno iz Evrokupa prešli Ritas, Darušafaka i Bilbao, a blizu koje je i šampion Bosne i Hercegovine, ekipa Igokea iz Aleksandrovca.

Tako će bivši klub sadašnjeg trenera ljutog gradskog rivala Virtusa Aleksandra Đorđevića nakon samo godinu dana od ulaska u italijansku elitu sada izaći i na evropsku scenu, gde je krajem prošlog i početkom ovog veka igrao bitnu ulogu. 

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво