Dvoje putnika preživelo pad pakistanskog aviona

Broj žrtava avionske nesreće u Pakistanu porastao je na 97, preneo je indijski magazin "Dun" saopštenje medicinskih zvaničnika u provinciji Sind, javlja Tas.

U najnovijim izveštajima indijski list ne precizira se da li su nove žrtve bili putnici aviona ili građani stambene četvrti na koju se srušio pakistanski avion. Za sada se zna da su dva putnika preživela.

Pilot kompanije "Pakistan internešnal erlajns" je u poslednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora. Zatim se čulo: "Mejdej, mejdej, mejdej" (poziv u pomoć). Veza je izgubljena a nekoliko trenutaka kasnije je avion, koji je poleteo iz Lahorea, pao nedaleko od aerodroma u Karačiju. 

Zvaničnik pakistanske kompanije je rekao da je pilot u razgovoru s kontrolom leta govorio o tehničkim problemima, uključujući otkazivanje oba motora. U zapisu razvovora se potvrđuju problemi s motorima. Onda je obavešten da su obe piste slobodne za sletanje, nakon čega je izgubljen kontak s letelicom.

Nekoliko momenata kasnije, avion se srušio u naseljeni deo u Karačiju, pokušavajući da sleti na međunarodni aerodrom u tom gradu. 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво