Tači: Niko ne zna kakva će biti odluka ustavnog suda

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da ne zna kakva će biti odluka kosovskog ustavnog suda o pravu da bude izabrana nova vlada pošto je postojećoj Aljbina Kurtija izglasano nepoverenje krajem marta.

"Niko ne zna kakvaće biti odluka Ustavnog suda. Niko ne treba da prejudicira kakva će biti odluka, ali svi treba da radimo za višu kulturu i višu političku, moralnu, nacionalnu i demokratsku odgovornost, poštujući Ustav i zakone", rekao je Tači na konferenciji za medije u Prištini.

Dodao je da niko ne može da destabilizuje Kosovo niti demokratsko funkcionisanje institucija.

"Imali smo uspešno izglasavanje nepoverenja Vlade, u smislu razrešenja Vlade, sa dve trećine glasova u Skupštini Kosova. A na sastanku koji sam održao sa svim političkim partijama, predstavnici 91. poslanika su se izjasnili da su protiv razrešenja Skupštine i da su za pronalaženje mogućnosti za novi sastav Vlade", naveo je Tači.

On je prošlog meseca odredio Avdulaha Hotija za novog mandatara ali je pokret Samoopredeljenje odlazećeg premijera Aljbina Kurtija zatražio od ustavnog suda da onemogući formiranje nove vlade već da na Kosovu budu raspisani novi parlamentarni izbori.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије