La Liga bi mogla da se nastavi u julu, ali pod određenim uslovima

Španski fudbalski šampionat mogao bi da bude nastavljen u julu, pred praznim tribinama, rekao je Haume Roures, izvršni direktor agencije Medijapro, koja je zadužena za prenose La Lige.

Usled pandemije koronavirusa La lIga je donela odluku o prekidu takmičenja, a ono će se nastaviti kada se za to stvore uslovi. Ipak, Roures smatra da bi to moglo da se desi u julu, ali pod određenim uslovima.

"Nadam se da bi La Liga mogla biti nastavljena u julu, ali zdravlje svih učesnika mora biti zagarantovano. Sigurno bi se igralo bez prisustva publike, ali pre toga mora da se odigra i predsezona. Posle toliko vremena, igrači ne mogu da se ponašaju kao da se ništa nije desilo", rekao je Roures.

Izvršni direktor agencije Medijapro, koja je medijski partner La Lige, dodao je da ukoliko bi se desilo da neki igrač bude pozitivan na koronavirus po nastavku sezone – to bi značilo kraj takmičenja.

U Španiji je, do sada, zabeleženo gotovo 100.000 slučajeva zaraze koronavirusom, dok je nešto manje od 8.500 ljudi izgubilo život.

I trenutku prekida fudbalskog šampionata, Barselona je prva na tabeli sa dva boda više u odnosu na madridski Real.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво