Vremenska prognoza - 27. mart

Proleće se vraća u naše krajeve. Smenjivaće se oblaci i sunce, a slabe padavine moguće su samo na jugu zemlje. Do večernjih sati vetar će oslabiti. Stiže i topliji vazduh sa jugozapada i podiže temepraturu. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni, toplije na severu zemlje. 

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

27.03. 2020. Petak Vetrovito i toplije. Na severu pretežno sunčano, tokom dana povremeno uz umerenu oblačnost. U ostalim krajevima umereno, a na jugu i potpuno oblačno, tek ponegde sa kratkotrajnom kišom, na planinama sa slabim snegom. Vetar umeren i jak istočni, u oblasti Homolja sa udarima olujne jačine, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 1 do 6, najviša dnevna od 10 na jugu do 16 stepeni na severu Srbije.

28.03.2020. Subota U većem delu promenljivo oblačno i još toplije sa dužim sunčanim periodima, samo na jugu umereno do potpuno oblačno, tek ponegde sa kratkotrajnom slabom kišom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 1 do 6, najviša dnevna od 11 do 17 stepeni.

29.03.2020. Nedelja Promenljivo oblačno, u zapadnim, južnim i centralnim krajevima ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

30.03.2020. Ponedeljak Postepeno naoblačenje sa severa i zapada, posle podne i uveče mestimično s kišom, a temperatura će biti u padu pa će uveče i noću na planinama kiša preći u sneg. Vetar slab i umeren, posle podne i uveče na severu i istoku i jak severni. Jutarnja temperatura od 1 do 8, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 31.03.2020. do 04.04.2020.)
U utorak hladnije, na severu suvo uz razvedravanje, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Početkom aprila suvo uz porast dnevne temperature. U petak (03.04.) novo naoblačnje sa jugozapada sa kišom i padom temperature, na planinama sneg. U subotu prestanak padavina.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво