Spektakl u Madirdu, Real čeka "otpisani" Siti

Fudbaleri Real Madrida igraju večeras od 21.00 protiv Manečster sitija prvi meč osmine finala Lige šampiona. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

U jednom od derbija prve eliminacione runde ovosezonske Lige šampiona, najtrofejniji evropski klub na svom "Santijago Bernabeuu" ugostiće još uvek aktuelnog šampiona Engleske.

Pep Gvardiola dovodi ekipu u svoju zemlju nakon velikog potresa koji je izazvan kaznom koju je Uefa izrekla "građanima", a na koju su se oni danas i zvanično žalili.

No, to ne mora mnogo da utiče na igru i duel protiv trinaestostrukog osvajača evropske titule, koji u meč pak ulazi nakon kiksa protiv Levantea (1:0) i gubitka prvog mesta u španskom prvenstvu.

Ipak, Liga šampiona je uvek važna za "kraljevski klub", koji u tom takmičenju uvek ima najviše moguće ambicije, a kada je Zinedin Zidan na klupi šanse za uspeh su još veće, s obzirom na njegov sjajan niz i tri vezane titule prvka Evrope u periodu od 2016. do 2018. godine.

Poslednji dvomeč ovih rivala odigran je 2016. godine, kada je posle meča bez golova na Ostrvu, Real slavio u revanšu minimalnim rezultatom i otišao dalje.

Večeras će Siti biti puno jači i puno motivisaniji nego tada, s obzirom da su se odavno oporstili od titule u Premijer ligi i sav fokus stavili na uspeh u elitnom takmičenju.

Prema nekim inofrmacijama iz španskih medija bliskih Realu, srpski napadač Luka Jović mogao bi da se nađe u startnoj postavi za taj meč. 

Utakmica u španskoj prestonici počinje u 21 čas uz prenos na RTS 1, strim na RTS planeti i tekstualni komentar na našem portalu.

U drugom meču večeri favorizovani Juventus predvođen Kristijanom Ronladom gostuje ekipi Olimpika u Lionu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво