Falkoni: EU nije samo stanje

Ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni rekao je na predavanju studentima Falulteta političkih nauka u Beogradu da Evropska unija nije samo stanje, već predstavlja pomirenje i udruživanje više strana.

Francuski ambasador Falkoni je studentima održao predavanje na temu "Francuski pogled na proširenje Evropske unije", koju je prodekan za osnovne studije Darko Nadić ocenio kao jednu od najtežih tema, zahtevnu politički ali i medijski.

Falkoni je, obrazlažući stavove svoje zemlje, rekao da ona tako brani svoje interese i da dokle god EU napreduje Francuska će, zajedno sa Nemačkom, biti najveća podrška Evropskoj uniji.

"Ideja reforme Evropske unije je da politika zajednice bude efikasnija u narednim godinama kako više ne bi bilo problema sa državama koje žele da unutar zajednice uzimaju beneficije bez da išta daju zauzvrat", pojasnio je francuski ambasador. 

Naglasio je da odlaganje odluke o pridruživanju novih članica ne zavisi od EU, već od odluka zemalja članica, te da je oduvek glavno pitanje da li se treba potruditi i očekivati beneficije ili je neophodno da nam se prvo garantuju beneficije da bismo se potrudili.

"Realnost je da ako želite da uđete u EU treba da uradite sve što je u vašoj moći da pristupite EU", naglasio je Falkoni.

U saopštenju sa ovog događaja navodi se da je nakon predavanja u dekanatu FPN-a organizovan prijem za ambasadora Francuske, koga je ugostio dekan Dragan R. Simić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво