Formirana unija "Most", izlazi na predstojeće izbore

U Beogradu je osnovana Unija manjinskih stranaka, udruženja građana i predstavnika dijaspore pod imenom "Most", koja će učestvovati na predstojećim izborima u Srbiji na svim nivoima.

Osnovna ideja koja ih je okupila, kako je poručeno na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "Mona Plaza", jeste unapređenje ljudskih prava, prava nacionalnih zajednica i manjina koje žive u Srbiji, kao i državljana Srbije koji žive i rade u inostranstvu.

Smatraju, kako su naveli, da samo učešćem u političkom životu i eventualnim ulaskom u Skupštinu mogu da se izbore za bolji status svih pomenutih kategorija.

Kako je saopštio koordinator projekta Boban Jovanović, predstavnik Međunarodnog mehanizma za zaštitu ljudskih prava sa Floride iz SAD, na inicijativi je rađeno godinu dana, a danas su predstavljena osnovna programska načela.

Ona podrazumevaju čuvanje identiteta Srbije kroz jedinstvo različitosti, očuvanje prava nacionalnih manjina i pripadnika srpskog i drugih naroda koji žive u rasejanju, poštovanje prava ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i svih učesnika ratova na prostoru bivše SFRJ, poboljšanje materijalne situacije građana Srbije, borbe protiv siromaštva i korupcije...

Inicijatori ideje saopštili su takođe da će organi, koji će tek biti formirani biti usredsređeni na sprovođenje političkog programa buduće političke organizacije.

Osnivanje Unije "Most" podržali su predsednik Vlaške stranke "Most" Slobodan Perić, inače inicijator čitave ideje, predsednica Udruženja za demokratiju "Davidović-Grol" i samostalna narodna poslanica Nada Kostić, predsednik Udruženja "Moravci" Dušan Trifunović.

Navodi se da su osnivanje podržali i predstavnik Udruženja "Slobodna Srpska" Velisav Vuković, potpredsednik Evropskog kongresa Ukrajinaca Miroslav Hočak, srpski privrednik iz Pariza Zoran Milinković, diplomata i potomak crnogorske dinastije Crnojević Stefan Crnojević...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво