Kakvo "čudo od deteta" je Dortmund doveo, Haland debitovao het-trikom

Borusija iz Dortmunda savladala je Augsburg sa 5:3 u 18. kolu Bundeslige, a apsolutni heroj je novo pojačanje "milionera" Erling Braut Haland. Mladi Norvežanin je debitovao za ekipu iz Dortmunda, a pošto je ušao u igru sa klupe – postigao je tri pogotka.

Borusija je gubila u Augsburgu sa 3:1, ali onda je u igru ušao Haland i pokazao zašto se oko njegovih usluga otimalo "pola Evrope". Norvežanin je postigao tri pogotka i doneo preokret "milionerima" za konačan trijumf od 5:3.

Istina, nisu to bili neki prelepi golovi ili majstorije, ali je Haland, koji u julu puni 20 godina, pokazao zrelost prekaljenog golgetera i svaki put se našao na pravom mestu.

Borusija je tako zadržala četvrto mesto na tabeli Bundeslige sa 33 osvojena boda, koliko ima i Bajern (sa utakmicom manje), ali i Šalke, koji je u petak bio bolji od Menhengladbaha.

Trijumf u gostima zabeležila je i ekipa Ajntrahta, koja je sa 2:1 savladala Hofenhajm.

Srpski internacionalci našli su se u ulozi asistenata – Gaćinović kod prvog, Kostić kod drugog pogotka Ajntrahta.

Na gostovanju u slavili i Frajburg protiv Majnca sa 2:1 i Verder protiv Diseldorfa 1:0, dok je jedini domaćin koji je osetio slast pobede Keln, koji je sa 3:1 bio bolji od Volfsburga.

U poslednjoj utakmici dana, Lajpcig je na svom terenu savladao ekipu Union Berlina sa 3:1 i zadržao prvo mesto na tabeli Bundeslige. 

Rezultati 18. kola Bundeslige

Petak

Šalke - Borusija Mehengladbah 2:0

Subota

Augsburg - Borusija Dortmund 3:5
Fortuna - Verder Bremen 0:1
Keln - Volfsburg 3:1
Hofenhajm - Ajntraht 1:2
Majnc - Frajburg 1:2
Lajpcig - Union Berlin 3:1

Nedelja

15.30 Herta - Bajern
18.00 Padreborn - Bajer Leverkuzen

Tabela: Lajpcig 40, Mehengladbah 35 (+1), Bajern 33, Dortmund 33 (+1), Šalke 33 (+1), Frajburg 29 (+1), Levrkuzen 28, Hofenhajm 27 (+1), Volfsburg 24 (+1), Augsburg 23 (+1), Ajntraht 21 (+1), Union Berlin 20, Keln 20 (+1), Herta 19, Majnc 18 (+1), Verder 17 (+1), Fortuna 15 (+1), Paderborn 12.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво