Efes bolji u turskom derbiju, Real lako sa Olimpijakosom

Košarkaši Efesa savladali su u gostima Fenerbahče rezultatom 81:73 u turskom derbiju 13. kola Evrolige. Himki je na domaćem parketu ubedljivo pobedio Albu rezultatom 104:87. Makabi je u Tel Avivu slavio protiv CSKA rezultatom 90:80. Real u Madridu lako nadigrao Olimpijakos.

Prvo poluvreme utakmice u Istanbulu bilo je izuzetno izjednačeno, pa nijedna ekipa nije stekla prednost veću od tri poena.

Efes je ubrzao u drugom poluvremenu i već za šest minuta igre došao do dvocifrene prednosti koju je uspešno čuvao i sredinom poslednje četvrtine uvećao na maksimalnih 17 poena.

Fener je do kraja utakmice uspeo da se spusti na minus sedam u jednom trenutku, ali ništa više od toga.

Najbolji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Hrvat Krunoslav Simon koji je ubacio 22 poena, uz Larkinovih 20, dok je tim Željka Obradovića poenterski predvodio Derik Vilijams sa 16 postignutih koševa.

Od srpskih košarkaša, Vasilije Micić je dodao šest poena za Efes, a Nikola Kalinić 10 za Fenerbahče. Vladimir Štimac je u igri proveo samo 3,5 minuta.

Himki je ubedljivo pobedio Albu, iako su gosti iz Berlina bolje ušli u meč.

Postigli su čak 32 poena u prvoj četvrtini i početkom druge imali prednost od 12 poena.

Ipak, Himki je uzvratio istom merom, ubacio 31 poen u drugom periodu i otišao na pauzu sa tri poena viška.

Tokom drugog poluvremena, ruska ekipa je samo povećavala svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 19 poena.

Najefikasniji u Himkiju bio je Devin Buker sa 24 poena i samo četiri promašaja iz igre. Goste je predvodio Rokas Giedraitis sa 17 postignutih poena.

Makabi je u Tel Avivu slavio protiv CSKA rezultatom 90:80. 

Moskovljani su već na kraju prve četvrtine imali plus devet.

Bili su u prednosti i tokom većeg dela drugog i trećeg perioda, ali je Makabi bolje zaigrao i preokrenuo rezultat u svoju korist pred kraj treće četvrtine.

Do završetka utakmice, ekipa iz Izraela nije ispuštala prednost, a konačna razlika bila je i najveća na utakmici u korist Makabija.

Skoti Vilbekin je postigao 22 poena za pobedničku ekipu, a Majk Džejms isti broj poena za CSKA.

Real je u Madridu lako nadigrao Olimpijakos rezultatom 93:77.

Najvećim delom utakmice, ekipa iz Pireja nije uspevala da se spusti ni na jednocifren zaostatak.

Najbolji u Realu bio je Fabijen Kozer sa 18 postignutih poena, a Vil Čeri i Aleksandar Vezenkov ubacili su po 12 za Olimpijakos.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво