NATO seminar u Danskoj otkazan zbog zabrane prisustva Trampovom kritičaru

Danski atlantski savet saopštio je da je otkazao seminar o NATO-u i prekookeanskim odnosima, nakon što je američka ambasada u Danskoj navodno zabranila da američki akademik, poznat po kritikovanju predsednika Donalda Trampa, govori na skupu.

Danska organizacija saopštila je da "američka ambasadorka u Danskoj Karla Sands nije želela da Stenli Sloun učestvuje na događaju koji američka vlada suorganizuje i sponzoriše", prenosi AP. 

Sloun, član Atlantskog saveta u Sjedinjenim Američkim Državama, bio je među nekoliko pozvanih predavača na konferenciji "Proslava 70. godišnjice NATO-a", koja je zakazana za utorak u Kopenhagenu.

Šef danskog Atlantskog veća Lars Bangert Struve izjavio je da je poznato da Stenli Sloun ima kritički pristup prema predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Američka ambasada je na svom Tviter nalogu napisala da predloženo uključenje Slouna u konferenciju u poslednjem trenutku nije u skladu sa "sporazumom poštovanim prilikom regrutovanja svih ostalih govornika".

U svom odgovoru na Tviteru, Sloun je rekao da mu je žao što se američka ambasada protivi njegovom učestvovanju, pošto je "iskusan predavač javne diplomatije, koji uvek dobro predstavlja svoju zemlju".

Stejt department nije komentarisao situaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара