Beneton: Zaustavite govor mržnje, nismo krivi zbog rušenja mosta u Đenovi

Italijanska porodica Beneton uputila je otvoreno pismo javnosti u kojem je navela da nije imala nikakvu ulogu u upravljanju mostom koji se srušio prošle godine, kada su poginule 43 osoba, a političare poput vođe pokreta Pet zvezdica Luiđi Di Majo pozvala da zaustave svoju "kampanju mržnje".

Porodica Beneton je najveći investitor u građevinskoj kompaniju "Atlantija", koja upravlja auto-putem u Đenovi gde se nalazio srušeni vijadukt, prenosi Rojters.

"Želim da pojasnim veliki nesporazum: niko iz naše porodice nikada nije upravljao 'Autostradom'. Svakako priznajemo svoj deo odgovornosti u pružanju podrške menadžmentu koji se pokazao neadekvatnim, menadžmentu koji je imao puna ovlašćenja i potpuno poverenje od strane akcionara", napisao je Lućijano Beneton (84) u otvorenom pismu.

Dodaje da ne traži da se Autostradi progleda kroz prste, ali da smatra da je neprihvatljiva kampanja mržnje prema porodici Beneton, pre svega od članova Vlade, poput Di Maja.

Di Majo je na svom Fejsbuku objavio u subotu da će pokret Pet zvezdica i vlada nastaviti da traže opoziv Atlantijeve koncesije za auto-puteve.

"Pročitao sam pismo Lućijana Benetona u kome se distancira od 'Autostrade'. Možete li da verujete? To je besmisleno", rekao je Di Majo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво