Osude napada na člana Gradskog veća Beograda

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osudila je napad na člana Gradskog veća Beograda Gavrila Kovačevića. Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić i Goran Vesić posetili su Kovačevića u Urgentnom centru, poručivši da su zgroženi napadom. Neophodno je da se u javni govor i politički život zemlje vrati normalnost, navodi Gradski odbor SPS-a Beograda.

Član Gradskog veća Beograd i član SNS-a Gavrilo Kovačević pretučen je jutros bejzbol palicama ispred zgrade u kojoj živi sa svojom porodicom, saopštio je SNS.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osudila je brutalni napad na člana Gradskog veća Beograda Gavrila Kovačevića.

"Prebijanje čoveka bejzbol palicama, ispred kuće u kojoj živi sa porodicom, nedopustivo je bilo gde u Srbiji i očekujem od nadležnih organa da u najkraćem roku pronađu i sankcionišu izvršioce", rekla je Mihajlovićeva. 

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Vladimir Orlić upitao je ko stoji iza napada na člana Gradskog veća Beograda i sekretara OO SNS Zemuna Gavrila Kovačevića i da li su počinioci našli inspiraciju u "opsedanju" domova funkcionera SNS i sveopštoj hajci na predsednika Aleksandra Vučića i druge funkcionere naprednjaka. 

Poslanik SNS Aleksandar Marković osudio je napad na Gavrila Kovačevića.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je napad na Kovačevića i naveo da su lekari pored njega i da je njegovo stanje sada stabilno.

Radojičić, koji je Kovačevića u Urgentnom centru obišao zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i drugim predstavnicima grada Beograda, rekao je da su zgroženi ovim napadom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da očekuje da policija pronađe počinioce i privede ih pravdi, kao i da se nada da ovaj napad nije politički motivisan.

Vesić je novinarima rekao da su članovi SNS u Skupštini grada Beograda šokirani, kako je naveo, brutalnim prebijanjem Kovačevića, koje se desilo jutros ispred njegove zgrade u Zemunu.  

Gradski odbor SPS-a Beograda najoštrije osuđuje napad na Kovačevića.

"Neophodno je da se u javni govor i politički život zemlje vrati normalnost, pristojnost i svaka vrsta uzdržanosti prema političkim protivnicima", navedeno je u saopštenju.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво