Tri meseca agonije za radnika iz Srbije zarobljenog u Libiji

Aleksandar Dronjak iz Smedereva koji je u avgustu otišao u Libiju zbog posla, još je u radničkom kampu, jer su mu libijske vlasti oduzele pasoš. U međuvremenu mu je istekla i viza. Prema informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova, Aleksandar je zbrinut u kampu firme i predstavnici kompanije preduzimaju mere da dobiju njegovu oduzetu putnu ispravu.

Za Aleksandra Dronjka iz Smedereva, mogućnost zarade u Libiji pretvorila se u agoniju, jer već tri meseca sedi u radničkom kampu, bez pasoša.

On je došao u Tripoli zbog ugovorenog posla u rafineriji nafte, preko beogradskog predstavništva firme. Međutim, pripadnici libijske vlasti oduzeli su mu pasoš u Bengaziju. Porodica nije želela pred kamere.

Aleksandra Dronjak, sestra radnika u Libiji, kaže da je za njihovu porodicu najvažnije da je on dobro.

Obratili su se najbližoj ambasadi i očekuju da oni dalje rešavaju ovu situaciju. Međutim, dodatni problem je što mu je u, međuvremenu, istekla viza.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekli su za RTS da je Ambasada Republike Srbije u Tripoliju (koja je privremeno izmeštena u Tunis) u kontaktu sa direktorom firme "Petrolkomet".

Prema obaveštenju Ambasade, Aleksandar Dronjak je trenutno zbrinut i nalazi se u kampu firme u Raslanufu.

"Predstavnik firme je u stalnom kontaktu sa nadležnim libijskim organima i nastoji da dobije oduzetu putnu ispravu A. Dronjka i pruži pomoć u slučaju njegovog povratka u Republiku Srbiju. Ambasada je u redovnom kontaktu sa direktorom firme 'Petrolkomet' i preduzima sve potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima u cilju pružanja pomoći državljaninu Republike Srbije", naveli su u Ministarstvu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво