Svaki vojnik mora da bude fizički spreman

Svaki pripadnik Vojske Srbije ima obavezu da bude fizički spreman, da bude sposoban da ispuni svaki zadatak, poručuje ministar odbrane.

Vojska Srbije je čuvar najboljih i najvažnijih vrednosti našeg naroda, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, obilazeći štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na osmom Međunarodnom sajmu sporta.

"Vojska Srbije nije nikakva odnarođena institucija. Vojska Srbije je deo našeg naroda i čuvar najvažnijih vrednosti našeg naroda. Zdrav život, sport, porodica, fizička aktivnost, sve ono što nas povezuje i čini zdravima, sve je to veoma cenjeno u Vojsci Srbije. Svaki pripadnik Vojske Srbije ima obavezu da bude fizički spreman, da bude sposoban da ispuni svaki zadatak", rekao je Vulin.

U Vojsci Srbije puno se polaže na fizičku spremnost i sportske aktivnosti istakao je ministar Vulin, dodavši da se u vojsci čini sve kako bi svaki njen pripadnik mogao da se bavi sportom i do profesionalnog nivoa.

"Zato smo ove godine formirali Sportsku jedinicu i nakon dugog niza godina učestvujemo na svim svetskim vojnim takmičenjima, ali imamo i reprezentativce u pojedinim sportovima, koji su pripadnici Vojske Srbije. Svi koji dođu u Vojsku Srbije mogu da znaju da će moći da se bave sportom i da će moći da se usavršavaju, napreduju, ostvare se i kao sportisti", naglasio je  Vulin.

Vulina su na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pozdravili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, sa kojima je zajedno obišao prikaze sportskih sekcija Univerziteta odbrane u futsalu, košarci i odbojci, u kojima su učestvovali kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. 

Specijalna brigada i Kobre pokazale sposobnosti 

Zastupnik načelnika Odeljenja za vojni sport Vojne akademije pukovnik Slađan Veljković rekao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije drugu godinu za redom na Sajmu sporta promovišu sportske aktivnosti u vojsci.

"Ove godine Vojska Srbije promoviše sport kroz prikaz borilačkih veština Specijalne brigade i Bataljona vojne policije specijalne namene 'Kobre' - koji je realizovan juče, kroz rad sportskih sekcija kadeta Vojne akademije - što će biti prikazano danas i predavanje o sportu u Vojsci Srbije koje će, takođe, biti održano danas ", stakao je pukovnik Veljković.

Najavio je da će posetioci Sajma sporta na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sutra moći da razgovaraju sa vrhunskim sportistima naše zemlje, koji su i deo Sportske jedinice Vojske Srbije.

Današnjem obilasku Sajma sporta prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво