Hrvatska preokretom protiv Slovačke do plasmana na EVRO

Fudbaleri Hrvatske savladali su u Rijeci, posle preokreta, Slovačku sa 3:1 i obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo. Svoje mesto na kontinentalnom šampionatu obezbedili su i Poljska i Austrija iz Grupe G, kao i Nemačka i Holandija u Grupi C.

Hrvatska je u Rijeci bila na putu da zakomplikuje sopstvenu sudbinua, Slovaci su vodili na poluvremenu golom Boženika, ali su "kockasti" u nastavku preokrenuli i obezbedili plaman na EVRO 2020.

Vlašić je doneo izjednačenje, a Petković potpuni preokret, koji je Hrvatsku ostavio nedodirljivu na prvom mestu na tabeli Grupe E sa 17 osvojenih bodova. Konačan rezultat postavio je Perišić.

Za drugo mesto na tabeli i direktan plasman na EVRO boriće se tri ekipe - Mađarska (12 bodova), Vels (11) i Slovačka (10), a u mečevima poslednjeg kola sastaju se Slovačka - Azerbejdžan i Vels - Mađarska.

Nemačka je sigurnom pobedom nad Belorusijom od 4:0 obezbedila prvo mesto u Grupi C, dok su u drugoj utakmici te grupe Severna Irska i Holandija odigrale bez pobednika 0:0.

Strelci za "pancere" bili su Ginter, Gorecka i Kros (dva), dok je Severna Irska mogla do trijumfa protiv "lala", ali je Dejvis bio neprecizan sa bele tačke u prvom poluvremenu susreta u Belfastu.

Holandija je osvojenim bodom obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

Nemačka je prva u grupi sa 18 bodova i predstoji joj meč sa Ircima, dok je Holandija druga sa 16, a Severna Irska treća sa 13.

U Grupi G sigure pobede zabeležile su ekipe Poljske i Austrije i obezbedile prva dva mesta na tabeli, koja vode na kontinentalni šampionat.

Poljska je u Izraelu slavila 2:1 golovima Krikovjaka i Pjonteka, Dabur za Izrael, dok je Austrija na svom terenu istim rezultatom bila bolja od Severne Makedonije pogocima Alabe i Lajnera, gol za susede postigao je Stojanovski u poslednjim trenucima.

Kolo pre kraja takmičenja Poljska je prva na tabeli sa 22 osvojena boda, Austrija druga sa 19, a slede Slovenija, Severna Makedonija, Izrael i Letonija.

U poslednjem kolu Poljska dočekuje Sloveniju, dok Austrija gostuje u Letoniji.

Plasman na Evropsko prvenstvo do sada su obezbedile sledeće selekcije: Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Nemačka, Italija, Holandija, Poljska, Rusija, Španija, Švedska, Turska i Ukrajina.

Raspored mečeva do kraja kvalifikacija, kao i tabele možete pogledati OVDE.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво