Dodik: Tužilaštvo bi trebalo da reši slučaj Davida Dragičevića

Predsednik SNSD- Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da je Okružno tužilaštvo u Banjaluci do sada trebalo da razreši slučaj stradanja 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

"Previše to dugo traje. Tužilaštvo je trebalo da razreši taj slučaj. To je u njihovim rukama. Sad se vidi da je haranga prema vrhu Republike Srpske bila politički motivisana, jer je trajala do izbora, a posle je sve utihnulo", rekao je Dodik u Mostaru odgovarajući na pitanje novinara, nakon razgovora sa predsednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem, prenela je Srna.

Dodik je naglasio da je nezadovoljan načinom na koji Tužilaštvo radi, jer ne čini ništa da javnost obavesti o tako delikatnom pitanju.

"Zbog toga mnogi ne zaslužuju da budu tamo", kazao je Dodik.

Govoreći o Bakiru Izetbeoviću, Dodik izjavio je da mu je dosadilo više da se sastaje sa liderom SDA i da razgovara o formiranju vlasti na svim nivoima u BiH, ali da, eto, ponekad i to mora, iako neće.

"Dosadilo mi je da sedim sa njim, ali ponekad moram i što neću", poručio je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Dodao je da će sa predsednikom SDA održati sastanak ukoliko oseti da ima elemenata za iskorak.

"Ja ću sjesti sa svakim živim. Ali, sa njim sedeti to su obična prela koja ničemu ne služe. Čovek koji potpiše, pa ne valja... Čovek koji sedi sa nama dvojicom i traži da mu nešto upišemo u dokument, pa mu mi upišemo, a onda on neće da potpiše, jer smo mi brzo pristali, pa je to njemu sumnjivo. Onda on ode da pita neke svoje, pa mu oni kažu da sačeka, pa onda ništa ne urade...Ja ne vidim svrhu svega toga", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a ističe da neće da legalizuje "takvu vrstu bezobraštine koja podrazumeva da se stalno sedi, a da se ništa ne pomera", prenosi sarajevski portal Vijesti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво