Đurić: Tobožnji reciprocitet opasniji od taksi

Na sastanku direktora Kancelarije Vlade za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije razmatrana je politička i bezbednosna situaciju u južnoj srpskoj pokrajini. Doneto je pet zaključaka.

Institucije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nastaviće da sprovode plan iz Beograda kojim se podržavaju Srbi na Kosmetu, Srbi neće učesvovati u Vladi ukoliko budu tretirani kao građani drugog reda, a u slučaju novih pritisaka na institucije spremni su da ih napuste i na jedinstven način primeniće mere nenasilnog otpora. 

Takođe, zahtevaju ukidanje takse od 100 odsto na srpsku robu. 

"Posebno opasnom ocenjujemo najavu tobožnjeg reciprociteta koji bi bio još opasniji od taksi od 100 odsto jer se iza maske reči reciprocitet krije potpuna zabrana za srpsku robu, vozila, lične isprave kao i pravnu i ekonomsku vrstu saobraćaja, sa isključivim ciljem da se pritiskom na običan narod, kosovskometohijske Srbe, Srbija prinudi na nezavisnost Kosova", naveo je Marko Đurić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво