Dačić: Ponosni smo na veze s Pokretom nesvrstanih

Srbija pridaje veliki značaj i visoko ceni saradnju koju ostvaruje sa Pokretom nesvrstanih, rekao je šef srpske dilomatije Ivica Dačić na ministarskom sastanku šefova diplomatija i vlada Pokreta nesvrstanih zamalja koji se održava u Bakuu.

"Ponosni smo na naše istorijske prijateljske veze sa državama Pokreta i želimo da nastavimo produbljivanje i intenziviranje političke, ekonomske i kulturno-prosvetne saradnje, kao i zajedničke napore na poštovanju međunarodnog prava", rekao je Dačić.

Dodao je da je Srbija, nažalost, na sopstvenom primeru iskusila posledice nepoštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Suočila se sa stranom vojnom agresijom na svojoj teritoriji, progonom stanovništva i uništavanjem vekovima stare kulturne i verske baštine, pokušajem secesionizma, kao i sve izraženijim teritorijalnim pretenzijama od strane jedne susedne države usmerenih ka srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji", rekao je između ostalog ministar Dačić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво