Dan Lige šampiona, Zvezda napada Olimpijakos

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Olimpijakosa meč drugog kola Lige šampiona. Susret na stadionu „Rajko Mitić“ počinje u 21.00. Prenos je na našem Prvom programu i Radio Beogradu 1, strim je na RTS Palneti (samo za posetioce iz Srbije), tok meča pratite na našem portalu.

Nesvakidašnji duel dva bratska kluba sigurno će obeležiti zajedničko navijanje pristalica beogradskog i atinskog kluba, ali na terenu će se vojevati prava borba. Ulog je veliki, a pobeda u ovom meču mogla bi trasirati put ka proleću u Evropi. Tako da prijateljstvo ostaje po strani, bar na travnatoj podlozi, a predstoji borba za bodove.

Velike emocije sa trbina i gromoglasno navijanje na teren će preneti želju za nadmetanjem i bespoštednom borbom. Taktičko nadmudrivanje dva trenera i, naravno, koncentracija igrača tokom svih 90 minuta odlučiće ko je bolji.

Iskustvo je na strani Olimpijakosa, kome je ovo 19. učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, sedam puta je prošao u nokaut fazu, a jednom je stigao do četvrtfinala. Zvezdi je ovo drugo učešće u Ligi šampiona.

Ne treba zaboraviti ni na faktor sreće, jer našem šampionu sigurno će biti potreban kako bi sve zamisli trenera Milojevića preneo na teren i stigao do zacrtanog cilja.

Pored lepih reči o suparniku, treneri obe ekipe veruju u svoje igrače, znaju mane protivnika i veruju u trijumf svog tima, što su i potvrdili na konferenciji za novinare. Ostaje da se vidi ko će biti uspešniji u večerašnjem duelu?

Biće ovo prvi međusobni meč Crvene zvezde i Olimpijakosa u evropskim takmičenjima, a 2012. odigrali su prijateljski susret u kojem je Olimpijakos pobedio sa 2:1. 

Ekipe u duel ulaze sa različitim skorom. Crvena zvezda je u prvom kolu poražena u Minhenu od Bajerna sa 3:0, dok je Olimpijakos na premijeri grupe B remizirao sa Totenhemom pred svojim navijačima 2:2, iako su na toj utakmici Grci gubili sa 2:0 posle pola sata igre.

Naš najtrofejniji klub Crvena zvezda je, posle poraza od Bajerna, nadigrana i u „večitom“ derbiju od Partizana sa 2:0. Usledio je trijumf protiv Voždovaca, koji je popravio raspoloženje i veru u sebe igrača Zvezde.

Olimpijakos, koji je vicešampion Grčke, nalazi se na deobi prvog mesta u prvenstvu, gde su sakupili deset bodova iz četiri meča. Tim iz Pireja je u dosadašnjem delu Superlige Grčke zabeležio tri pobede i jedan remi i to u „večitom“ derbiju sa Panatinaikosom 1:1.

Početak utakmice je u 21.00. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, Radio Beogradu 1, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije), a tok meča pratite na našem portalu. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво