Beograd ima novi sistem za borbu protiv automobila u pešačkim zonama

Verovatno smo svi bili bar jednom svedoci situacije u kojoj se u pešačkoj zoni nađe i poneki automobil. Zbog toga su u najužem centru Beograda postavljeni takozvani "potapajući stubići" poput onih u Berlinu i drugim nemačkim gradovima. Ekipa RTS-a prva je bila u Kontrolno-operativnom centru Parking servisa gde se uverila u način funkcionisanja "potapajućih stubića".

U Parking servisu za RTS su rekli da sistem dobro funkcioniše. U vreme kada vozači kojima je to dozvoljeno imaju pravo ulaska u pešačku zonu (dostavna vozila i vozila stanara), stubići se potapaju i automobili mogu da uđu i izađu iz pešačke zone.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za RTS da se rad stubića kontroliše pomoću monitora iz kontrolno-operativnog centra. Postavljeno je sedam stubića u centru grada i pet u Zemunu, a procesu je nabavka za još 14 mesta.

Kako je naveo Vesić, suština je da kamere snime tablice automobila koji imaju pravo da uđu u pešačku zonu i onda se omogućava ulaz tim vozilima. Ako se desi neki problem, uspostavlja se direktna komunikacija sa ljudima iz centra.

Osim toga, kontrolno-operativni centar kontroliše sve garaže, info-table, rad ljudi na terenu i svu infrastrukturu preduzeća Parking servis. Vesić je istakao da je uložen dodatan napor da parkiranje u Beogradu bude evropsko.

Naveo je i da je nedavno u Malagi Beograd dobio prvu nagradu za rekonstrukciju garaže na Obilićevom vencu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво