Tramp: Zaslužujem Nobela za mir

Predsednik SAD Donald Trump smatra da treba da dobije Nobelovu nagradu za mir, kako kaže, po više osnova, ali da je komisija koja dodeljuje Nobelovu nagradu za mir, suviše rigorozna prema njemu, javlja "Politiko".

Donald Tramp je u obraćanju novinarima pre bilateralnog sastanka sa pakistanskim premijerom Imranom Khanom na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku, rekao da bi "za mnogo stvari trebalo da dobije Nobelovu nagradu".

"Mogao bi da dobijem Nobelovu nagradu za mir za mnogo stvari da je oni dodeljuju na fer način, ali to nije slučaj", rekao je Tramp, prenosi Politiko.  

Tramp je rekao da je bivši predsednik SAD Barak Obama primer nepravedno dodeljene nagrade, prenosi.

"Obami su dali odmah po njegovom dolasku na mesto predsednika i on nije imao pojma zašto ju je dobio", rekao je predsednik SAD i dodao da je to bilo jedino sa čim se sa njim složio.

Tramp je u više navrata izjavljivao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir za svoje napore za postizanje mira na Korejskom poluostrvu, prenosi Politko.

Barak Obama je primio Nobelovu nagradu za mir 2009. godine. Nobelov komitet, u obrazloženju nagrade naveo je da je predsednik Obama "uložio izuzetne napore da ojača međunarodnu diplomatiju i saradnju među narodima".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво