Hotel "Pržar" – simbol vranjskog turizma čeka novog vlasnika

Na brdu Pljačkovica iznad Vranja već četrdeset godina radi hotel "Pržar", simbol vranjskog turizma, vlasništvo Holding kompanije "Simpo". Mesto za poslovna okupljanja, seminare, i porodična veselja. Poslednjih dvadeset godina hotel posluje otežano, sa gubitkom i dugovima. "Simpo" je raspisao drugi tender za prodaju ovog objekta, jer je planom reorganizacije firme to bio u obavezi.

Na mestu nekadašnjeg izletišta, u borovoj šumi, četrdeset godina hotel "Pržar" dočekuje i ispraća goste. Raspolaže sa 18 soba, dva ekskluzivna apartmana i salom za prijem 200 gostiju.
U sklopu hotela su i dve sale za sastanke, kao i tereni za mali fudbal. Gosti iz Srbije, ali i inostranstva ga posećuju.

"Prije je stvarno bilo lepo, više je bilo ljudi. Dođeš na ručak ili na večeru i tako", priseća se gošća iz Slovenije Mira Čavalić.

"Pamtim još prvi put kada je on napravljen i onda je tu raja dolazila, imalo je para, pa je bila muzika. Ljudi su nestali, iz jednog razloga, zato što je finansijska kriza", kaže Simeon Jordanov iz Slovenije.

Hotel "Pržar" otvoren je 1979. godine, od centra grada udaljen je tri kilometra, a nalazi se na brdu Pljačkovica. Ovde svakodnevno dolaze Vranjanci zbog vidikovca i odličnog pogleda na grad.

"Pržar" je oduvek bio idealno mesto za održavanje poslovnih okupljanja, timskih radionica i manjih seminara, stručnih skupova. Svakog vikenda tu se proslavljaju punoletstva, rođendani, venčanja.

"Pre 15 godina gosti su bili drugačiji, dolazili su Rusi, pa dolazili Amerikanci, dolazili su Izraelci, dolazili su Pakistanci. Nema države kojoj nisam svirao", priča muzičar Janoš Krsimović.

Hotel već godinama posluje sa gubicima, vlasnik Holding kompanija "Simpo" planom reorganizacije u obavezi je da ga proda, raspisan je drugi tender za prodaju.

Sredstva koja dobije od novog vlasnika uložiće u likvidnost firme i rekonstrukciju fabrika. Novi vlasnik moraće da ispuni više uslova i da hotel rekonstruiše u naredne dve godine.

"Mora da investira minimum milion evra, mora da preuzme sve zaposlene, i da mora da u narednom periodu, u narednih deset godina zadrži delatnost. Dakle, da investira, uslovljavamo, investicije će morati da potvrdi bankarskom garancijom", navodi generalni direktor HK "Simpo" u Vranju Slađan Disić.

Novi vlasnik, kažu u "Simpu" kako je predviđeno ugovorom, proširiće kapacitete hotela, sagradiće otvoreni i zatvoreni bazen, spa centar i sportska igrališta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво