Matematička gimnazija – škola sa pet stotina medalja

Za pedeset i tri godine postojanja, učenici Matematičke gimnazije osvojili su više od pet stotina medalja i postali pravi nacionalni brend. Na svečanosti povodom dana gimnazije pokazali su da su talentovani i za muziku i glumu.

Jelena je najbolja takmičarka u ovoj godini. Između ostalog, donela je olimpijsko i evropsko zlato.

 

"Život u mentorskom odeljenju je u suštini kao i u drugim, možda malo više radimo, ali ne osećam se nekako izolovano od ostatka sveta, osećaj je baš dobar", rekla je Jelena Ivančić, učenica četvtog razreda Matematičke gimnazije.

Miloš Milićev, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije kaže da se bez truda i želje ne može ništa postići.

Rad u mentorskom odeljenju izazov je i za profesore.

"Morate u svakom trenutku da budete koncentrisani i spremni jer svaku grešku primete. A sa druge strane nekako mi se čini da ponekad treba smanjiti taj pritisak koji oni sebi nametnu i koji je ogroman da bi bili najbolji, jer tamo su svi najbolji", ističe Sonja Čukić, profesorka analize u Matematičkoj gimnaziji.

Direktor je u školu ušao pre pet decenija kao đak. Smatra da je najveći uspeh škole osvajanje tri zlatne medalje ove godine na Matematičkoj olimpijadi.

"To je nešto što je ovako vanvremensko. Ja bih voleo i da se ponovi i iduće godine i one tamo, ali skoro da je nemoguće. To je fantastičan uspeh", kaže Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije. 

Njima medijska podrška kažu dobro dođe, kao i podrška Vlade i donatora da odu na svetska takmičenja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво