Stefanović: Srbija ne izvozi oružje u Jemen, a ni moj otac se ne bavi time

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je navode da je firma GIM, koja se bavi izvozom oružja, u vlasništvu njegovog oca Branka Stefanovića i istakao da njegov otac nije vlasnik te, niti bilo koje firme koja se bavi izvozom naoružanja.

"Moj otac nije vlasnik te firme niti ima bilo kakve veze sa izvozom oružja", rekao je Nebojša Stefanović novinarima posle prezentacije srpsko-kineske mešovite patrole, a na pitanje o tvrdnjama portala "Arms voč" u kojima se dovode u vezu Stefanovićev otac i izvoz oružja u Saudijsku Arabiju iz koje kasnije odlazi u Jemen.

Stefanović je naveo da ''Arms voč'' nije međunarodni portal, da je registrovan u Bugarskoj i da ga prati stotinak ljudi.

Podsetio je da su se povodom tog pitanja oglasili Ministarstvo odbrane i firma "Krušik" i više puta pružili konkretne podatke.

"Kada se svi oglase i daju podatke, onda morate da se branite od nečega što je neko naveo na parčetu papira i rekao da je to istina. Državne institucije su ponudile konkretne dokaze, a moj otac sa tim nema nikakve veze", rekao je Stefanović.

Naglasio je da Srbija ne izvozi oružje u Jemen, već isključivo u zemlje koje imaju međunarodnu dozvolu i koje nisu pod međunarodnim sankcijama.

Kako je rekao, nikada se niko nije žalio niti je tvrdio da je Srbija prodala oružje nekoj zemlji za koju nema dovoljno informacija.

"Države poput SAD i Velike Britanije izvoze oružje u Saudijsku Arabiju, kao i veliki broj država EU, zašto bi to bilo zabranjeno samo Srbiji, ne vidim razlog", naveo je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво