Podignuta optužnica protiv Ivice Todorića

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osnivača koncerna "Agrokor" Ivice Todorića.

Pored Todorića, optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana i jedne austrijske državljanke, prenosi portal Indeks.

Kako se navodi, tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela zloupotrebe poverenja u poslovanju i zbog krivičnog dela podsticanje na zloupotrebu poverenja u poslovanju, kao i pomaganja u zloupotrebi poverenja u poslovanju.

"Prvookrivljeniku, kao predsjedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljeniku, kao izvršnom direktoru financija u koncernu, stavlja se na teret da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna. Na opisani način se švicarsko trgovačko društvo nepripadno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern u iznosu od 1,25 milijuna eura", piše u saopštenju DORH-a.

Dodaje se da je četvrtoj optuženoj, odgovornoj osobi tog švajcarskog preduzeća, stavlja na teret da je prvooptuženom i drugooptuženom pomogla izdavanjem računa, u ime te firme, za navodno obavljene savetodavne usluge.

Trećeokrivljena, koja je bila članica uprave istog koncerna, tereti se da je podsticala na krivično delo.

Todorić je novembra prošle godine izručen iz Velike Britanije Hrvatskoj, pošto je prethodno napustio Zagreb. Plativši kauciju od milion evra, ubrzo je pušten iz zatvora Remetinec da se brani sa slobode. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво