Unija sindikata prosvetnih radnika: Obećan nam je sastanak sa premijerkom

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije razgovarali su sa nadležnima u Ministarstvu prosvete koji su im preneli da će uskoro u Vladi Srbije biti održan sastanak na kome će se razmatrati njihovi zahtevi.

To je nakon sastanka Tanjugu rekla presednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković ističući da je to dobra vest i da se nadaju da će sastanak sa premijerkom Anom Brnabić biti održan što pre.

"Na sastanku u ministarstvu preneto nam je da su dobili obećanje da će biti održan sastanak u Vladi što nas je obradovalo, jer Vlada Srbije i jeste pravo mesto da razgovaramo o našim zahtevima, posebno onim koji se odnose na platne razrede. Smisao sindikalne borbe nije u štrajku, već socijalnom dijalogu", rekla je Jankovićeva.

Inače, taj sindikat pozvao je na štrajk i skraćenje časova na 30 minuta svoje članova.

Njihovi zahtevi odnose se na povećanje zarada na način kako je to prethodno bilo dogovoreno, kao i razgovore sa nadležnima o tome, uvođenje pravednih platnih razreda u sve oblasti koje se finansiraju iz budžeta, pokretanje zastalih pregovora iz oktobra prošle godine.

Smatraju i da je loše to što je uvođenje platnih razreda odloženo za jul 2020. godine.

Jankovićeva je ranije na konferenciji novinarima saopštila da je štrajk, odnosno skraćenja nastave na 30 minuta, bilo realizovano u oko 670 škola u Srbiji, a taj sindikat ima članstvo u 736 škola u Srbiji.

Prema podacima koje su Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavili direktori osnovnih i srednjih škola u Srbiji, nastava je bila skraćena u 237 od ukupno 1.772 škole, odsnosno znatno manji od broja koji su u javnost izneli predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво