Ambulanta u Starom Grackom obijena po četvrti put

Nepoznate osobe ponovo su obile zdravstvenu ambulanta u Starom Grackom i nanele materijalnu štetu, javlja "Radio Televizija Gračanica".

Ambulanta u Starom Grackom pripada Domu zdravlja u Gušterici a pre nekoliko dana radnici su zatekli polomljen prozor i razbijeno staklo na prednjem delu ambulante.

Svi dosadašnji slučajevi napada na prostorije ambulante u Starom Grackom prijavljivani su Kosovskoj policiji ali su počinioci ostali nepoznati.

Ovo je četvrti put da je ova zdravstvena ambulanta obijena, javlja Radio Televizija Gračanica.

Kancelarija za KiM osudila obijanje ambulante

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je obijanje zdravstvene ambulante u Starom Grackom i zatražila od predstavnika međunarodne zajednice da reaguju, kako bi takvi događaji bili najjasnije osuđeni kao nedopustivi.

Navode da je jasno da ekstremisti dosledno i organizovano napadaju ustanove koje simbolišu institucionalno prisustvo Srbije na KiM i upozoravaju da je zdravstveni sistem, čak i u ratnom stanju, međunarodnim konvencijama zaštićen i pošteđen razaranja.

"Po pravilu, odgovorni za napade na srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji ne bivaju pronađeni, što nesumnjivo ohrabruje napadače da organizuju nove incidente", navodi se u saopštenju Kancelariej za KiM.

Veruju da je napad počinjen u sklopu predizbornog pritiska i zastrašivanja srpskog naroda.

"Iz dana u dan se obistinjuju prognoze da će ova predizborna kampanja biti jedna od najbrutalnijih i najprljavijih kada je reč o odnosu albanske političke elite prema srpskom narodu na KiM, međutim naš narod je uporan i istrajan a Srbija će sanirati posledice i ovog i svakog sličnog napada", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво