Vulin: Tadić ostavio Vučiću tešku situaciju

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksanda Vulin izjavio je da niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić ostavio sadašnjem šefu države Aleksandru Vučiću. Član Glavnog odbora SNS-a Petar Petković rekao je da je Tadić "u svom filmu rešio da igra ulogu velikog nacionalnog junaka".

"Boris Tadić je Vučiću ostavio granicu između Srba na Jarinju, priznavanje diploma sa Kosova, priznavanje kosovskih dokumenata i obavezu da Srbima ukine lične dokumente i tablice izdate od organa Republike Srbije, ostavio mu je Tadić mišljenje Međunarodnog suda pravde da je otcepljenje Kosova u skladu s međunarodnim pravom, a ostavio je i masovno priznavanje nezavisnosti Kosova iz 2008. i ni jednu zemlju koja je povukla svoje priznanje", naveo je Vulin u izjavi za javnost povodom Tadićeva izjave da je Vučiću ostavio bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema.

Vulin je ocenio da je Tadić ostavio "razočaranu i slaganu Rusiju u Generalnoj skupstini UN, ostavio je Kosovo sa Euleksom koji je doveo i Unmikom koji je oterao, a ostavio je iza sebe Tadić posvađane i podeljene Srbe koji više nisu verovali Beogradu.

"Ostavio je Tadić prezaduženu i slabu Srbiju, neopremljenu i demoralisanu vojsku. Niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je Tadić ostavio Vučiću", istakao je Aleksandar Vulin.

Petković: Posle katastrofalnih poteza Tadić glumi junaka  

Boris Tadić danas živi, kako je i sam predvideo, u "nekom drugom filmu", ali taj film je očito fantazija ili naučna fantastika, "a film u kojem je Srbija živela dok je on bio na vlasti bio je horor", ocenio je Petar Petković povodom Tadićeve izjave o KiM.

Petković podseća Tadića da je po njegovom nalogu dijalog o Kosovu i Metohiji izmešten iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, da je doveden Euleks, da smo od Međunarodnog suda pravde na njegovo pitanje dobili odgovor kojim je potvrđena legalnost jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

"Takođe, u Tadićevo vreme je uspostavljena faktička granica između Srba u Raški i Srba u Leposaviću, tako da ovde, bojim se, nemamo čak ni posla sa slučajem selektivnog pamćenja, već sa potpunom amnezijom", ukazao je Petković.

Kako je saopšteno, Tadićeve crvene linije bile su "fraza za razmetanje" pred domaćom javnošću, a u praksi je u svakoj prilici i na svakom koraku pravio ustupke u zamenu za inostranu podršku njegovom režimu, a usput je sa svojom "kleptomanskom kamarilom" uspeo i da Srbiju dovede na ivicu bankrota.

"Jedina stvar koju nam je Tadić ostavio, i kada je reč o Kosovu i Metohiji i kada je reč o ekonomiji, bila je Srbija na kolenima, međutim ni Srbija ni Srpska napredna stranka na klečanje nisu navikli i uspeli smo da napornim radom i državno-odgovornom politikom našu zemlju ponovo uspravimo", ocenio je Petković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво